Spojila ih popularna aplikacija
14

Amerikanka i Meksikanac se zavoljeli putem Instagrama

Klix.ba
Santiago Perez Grovas i Taylor Dee se nikada ne bi upoznali da nije Instagrama, sve popularnije aplikacije za mobitele.

Grovasa (26), vlasnika arhitektonskog studija iz Meksika, i konobaricu Dee (22) iz SAD-a spojila je ljubav prema fotografiji i društvenim mrežama.

Oboje su objavljivali svoje fotografije na popularnoj aplikaciji, a Taylor je slučajno naišla na Perezov profil. Isprva je, kaže, mislila da je riječ o ženi.

"Pomislila sam 'Ova djevojka je nevjerovatna. Obožavam njene fotografije'", kaže ona. No, kada je Perez stavio svoju fotografiju, shvatila je da je bila u zabludi.

Nekoliko mjeseci kasnije, on je na svom profilu objavio takmičenje. Nakon što je došao do brojke od 50.000 sljedbenika, pozvao je Instagram zajednicu da nazdravi sa njim i postavi svoje fotografije, a pobjedu je odnijela Taylor.

Tada su počeli komunicirati, a Taylor je izrazio želju da je lično fotografira. Ona je na to pristala i mjesec dana poslije sreli su se u Denveru.

"Iznenadila sam se kad sam vidjela kako je nizak i sitan", kaže Taylor uz smijeh. Sedam dana su fotografirali i zabavljali se, a zatim je svako otišao na svoju stranu.

No, nije im dugo trebalo da shvate da su stvoreni jedno za drugo i u vezi su već osam mjeseci. "Nisam nikada mislio da ću se zabavljati sa Amerikankom", našalio se Perez, piše Mashable.