|

Amerikanci se romobilima spustili niz trebevićku bob stazu, sve snimili kamerom

Amerikanci se romobilima spustili niz trebevićku bob stazu, sve snimili kamerom
147
L. K.
8.8.2019. u 13:52
25
komentara
147

dijeljenja
Veliki ljubitelji adrenalina Clayton i Will pripadaju grupi "Undialed" iz SAD-a koja vozi romobile i svoje avanture snima za YouTube. U julu ove godine su posjetili Trebević i romobilima se spuštali niz bob stazu.
"Mi smo trenirani profesionalci, ne pokušavajte ovo uraditi!", napisano je u opisu videa koji je postavljen na YouTubeu.

Dvojac je u video ubacio isječak snimljen 1984. godine koji prikazuje spust sankama na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu. Video iz 1984. kreće na početku videa i traje minut i 20 sekundi, nakon čega možemo vidjeti Claytona i Willa na bob stazi.

Na Instagramu imaju skoro 250 hiljada pratilaca koji svaki dan gledaju nove sadržaje. Na svojim privatnim profilima također redovno objavljuju nove fotografije, a na jednoj od njih možemo vidjeti Willa kako pokazuje rendgenski snimak na kojem je jasno vidljiva njegova slomljena ključna kost.

To ga nije spriječilo da se s Claytonom uputi prema Trebevićkoj bob stazi kojom su se spustili romobilom, a sve su snimili za svoj kanal. U videu možemo vidjeti više od samo jednog spusta te na prvom mladići testiraju stazu, a zatim se od vrha do dna spuštaju bez pravljenja pauza.

Za bob stazu kažu kako je veoma ispucala te kako su nekoliko puta skoro izgubili kontrolu nad romobilom. Ipak, ističu kako je ipak u veoma dobrom stanju s obzirom na to da je napravljena osamdesetih.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...