Neobična umjetnost
0

Amerikanac od tosta napravio sliku Isusovog raspeća

Sarajevo-x.com
Adam Sheldon iz Lincolnshirea u SAD-u napravio je veliku sliku raspeća Isusa Krista na 153 komada zagorenog tosta, što je zaista neobično i jedistveno umjetničko djelo. Adam je Isusa Krista napravio od komada tosta na nagovor svoje majke koja je u potpunosti posvećena vjeri, crkvi i molitvama.
Koristeći toster, puštao je da mu svaki komad tosta zagori prije nego ga je počeo smještati u veliki okvir. Provodio je sate skidajući zagorjeli dio s nekih komada kako bi dobio svjetlije nijanse na umjetničkom djelu.

Prije ovog, Adam je napravio manju kopiju Da Vincijeve 'Posljednje večere' na tri komada tosta. Želja mu je bila da što bolje usavrši ovu neobičnu umjetničku tehniku.

Slika Isusa Krista napravljena od hljeba postavljena je na zid lokalne crkve Sv. Petra, gdje Adamova majka često provodi vrijeme.

"Njegova neobična kreacija je stajala na zidu dvije sedmice, a niko nije primjetio da je napravaljena od hljeba. Međutim, kad su shvatili svi su bili impresionirani ovim remek djelom", rekao je velečasni Felicity Couch, a piše Daily Mail.