Sve za spas životinja
0

VIDEO / Amerikanac će mjesec dana živjeti s afričkim lavovima

Sarajevo-x.com
Kako bi prikupio dovoljno novca za svoj centar za spašavanje divljih životinja James Jablon sa Floride odlučio je provesti mjesec dana u ograđenom prostoru sa dva afrička lava.

Amerikanac je u lavlju jazbinu, smještenu u centru koji se nalazi u Spring Hillu, ušao u subotu. Kako je istakao, spava na plastu sijena u blizini lavice Lee i lava Eda, a jede kada i oni jedu.

Uskoro planira na drvetu napraviti mjesto gdje će moći spavati ili se sakriti ukoliko se lavovi potuku. No, prvih dana spavat će u blizini lavova kako bi ih navikao na svoju prisutnost.

Inače, Jablon rukovodi prihvatilištem u kojem boravi preko 100 životinja, među kojima su i majmuni, aligatori, orlovi i sove.

Isprva je njegov centar bio namijenjen samo za autohtone vrste, ali je kasnije prerastao u azil za egzotične životinje.

"Za brigu o životinjama potrebno je od 75.000 do 100.000 dolara godišnje", kazao je Jablon, dodavši da se nada da će zahvaljujući svom poduhvatu zaraditi potrebni novac.

Njegovu avanturu moguće je pratiti putem njegove stranice, a oni koji mogu i žele, također putem stranice mogu donirati novac.

"Bit će ovo težak mjesec za mene i moju porodicu", dodao je Jablon, ističući da će svoju avanturu okončati 31. januara, prenijela je američka stanica WTSP.