Američki učitelj usvojio dječaka kako bi ga vratio na listu čekanja za novi bubreg

Američki učitelj usvojio dječaka kako bi ga vratio na listu čekanja za novi bubreg
9
Klix.ba
6.6.2019. u 07:18
10
komentara
9

dijeljenja
Američki učitelj usvojio dječaka kako bi ga vratio na listu čekanja za novi bubreg
Maleni Damian iz Colorada morao je napustiti školu i preseliti u bolnicu jer su se njegovi hranitelji odlučiti prestati brinuti o njemu kada su njegovi bubrezi otkazali. Dječak je uskoro izbačen s liste čekanja za bubreg, a cijelu situaciju je spasio njegov učitelj.
Damian je 13-godišnji dječak kojem su otkazali bubrezi, te je trebao biti stavljen na listu za transplataciju. Ipak, prema zakonu i pravilima države, na listu nije stavljen jer nije imao hranitelje, prenosi Daily Mail.

Život je proveo u hraniteljskim porodicama, a već pet godina se bori sa bolesnim bubrezima te redovno odlazi na dijalize. Njihovim dosadašnjim hraniteljima je njegovo stanje bilo "previše", te su odlučili da više ne vode brigu o njemu. Dječak je tako vraćen brizi države, te je ostao bez doma.

Prije nego je otišao u bolnicu, posjetio je školu i ispričao učitelju Finnu Lanningu priču o svojoj situaciji. To je potreslo učitelja, koji je odlučio pomoći dječaku i usvojiti ga. Uskoro su završili svu potrebnu papirologiju, te je dječak preselio u dom svog učitelja. Stavljen je na listu čekanja i uskoro će dobiti novi bubreg."Damian je jako pametan i zabavan, ali je i odgovoran i samostalan obzirom na svoje godine. Svoje probleme uvijek drži za sebe, ali je sa mnom mogao pričati o svojoj situaciji", kazao je Lanning dodavši da noćima nije mogao spavati nakon što mu je dječak ispričao svoju priču.

Lanning je prošao obuku kako bi naučio brinuti o djetetu koje ima bolest bubrega, a obzirom da sada ima mnogo veće troškove, obratio se strancima na stranici GoFundMe kako bi olakšao finansijsku situaciju u kući.

Dječak se raduje novom bubregu, te već mašta šta će sve pojesti kada operacija bude gotova.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...