Uhvaćen na djelu
0

Američki senator na sjednici gledao porniće

Sarajevo-x.com
Američki senator sa Floride Mike Bennett snimljen je kako gleda fotografiju golišavih djevojaka tokom zasjedanja Senata. Bennett se pravdao da mu je bilo dosadno, ali mu to neće poslužiti kao dovoljno dobar izgovor.

Senator je na djelu uhvaćen dok je traja rasprava o zakonu koji tretira žene bez poštovanja. Nakon što je uhvaćen na djelu, Bennett je prijetio novinaru, koji je napisao priču, piše Daily Mail.

Međutim, sve te stvari su se upravo desile i pretvorile u prvorazredni skandal za republikanskog zakonodavca.

Novinar Sunshine State Newsa Lance Wright primjetio je video snimak senatora koji gleda fotografiju nekoliko djevojaka u toplesu. Da stvar bude gora, u pozadini se čuje glas senatora Dana Gelbera dok raspravlja o kontroverznom zakonu o abortusu.

"Protiv sam ovog zakona, jer nepoštuje prevelik broj žena na Floridi", rekao je Gelber.

Kasnije je Bennet snimljen dok pregledava snimku na YouTube.com na kojoj se vidi pas.

Kada ga je novinar upitao šta radi, Bennett je rekao da je primio email sa pornografskom fotografijom.

"Sjedio sam u Senatu i bilo mi je dosadno dok su raspravljali o zakonu o abortusu. Otvorio sam fotografiju i rekao s****. Šta se nalazi na mom monitoru? Odmah sam to ugasio", rekao je Bennett.

Glasnogovornik Senata je rekao da je Bennett mislio da je email vezan za zakon o kojem se raspravljalo. Nije jasno da li smatra da je i pas vezan za isti zakon. Nakon konsultacije sa advokatima odbio je pokazati email koji je navodno dobio.

Upitan da li je gledao porniće, Bennett je rekao da bi morao biti lud da to uradi, jer sve ide preko sistema i da misli da to niko ne bi uradio.

Poslije objavljenog teksta Bennett je nazvao novinara i bijesno mu "obećao da više nikada neće raditi u Capitoli".