"Spoznao Gospoda"
0

Američki nogometaš posjetio Međugorje i postao svećenik

FENA
Međugorje
Međugorje
Nakon što je vidio kako je jedna žena u Međugorju ustala iz invalidskih kolica, nekadašnji perspektivni mladi igrač američkog nogometa Michael Lightner odlučio je postati svećenik, piše današnji Večernji list.

Naime, Lightner je kao američki student s jakim fizičkim predispozicijama odlučio prihvatiti punu stipendiju i igrati nogomet na Sveučilištu Eastern Michigan, a menadžeri su ga označili kao idealnog kandidata za neki od timova u američkoj nogometnoj ligi.

Međutim, nakon hodočašća u Međugorje s majkom na Božić 1994. godine, Michael kaže kako ga je Gospodin pozvao da dođe igrati za Njegov tim.

"Prvi put sam u Međugorju za vrijeme ispovijedi spoznao Boga. Do tada sam vjerovao da je to izmišljotina stara 2000 godina s kojom se laže čovječanstvo.

Vratio sam se na fakultet, ali jako promijenjen, povučen u sebe zbog onoga što mi se u Međugorju dogodilo. Tada sam imao velikih problema s prijateljima na fakultetu, koji se nisu slagali s mojom promjenom", govori Lightner, koji je nekoliko mjeseci nakon prvog duhovnog šoka odlučio ponovno doći u Međugorje s majkom, koja je inače u Međugorje dovodi hodočasnike iz SAD-a.

Michael je upoznao fra Jozu Zovku, prošao kroz njegove duhovne seanse, na kojima mu se, kako kaže, dogodio nesvakidašnji, sa znanstvene strane neobjašnjiv, događaj zbog kojega je odlučio otići u sjemenište i postati svećenik.

"Ispred nas je bila jedna žena u invalidskim kolicima u kojima je završila nakon teške prometne nesreće. U sebi sam osjetio Božji glas koji me pita hoću li, ako žena ustane iz kolica, ići u sjemenište.

Za nekoliko sekundi nakon toga sam rekao ne, ali nakon 20 minuta, dok je jedan svećenik molio, ponovno sam osjetio isti glas i kazao u sebi kako ću otići u sjemenište ako ta žena nakon 7 godina ustane iz kolica.

Nije prošlo ni pet sekundi ona je ustala i počela hodati. Opet sam u sebi tražio zahtjev, ako stane na stepenicu koju ja u glavi zamislim, idem u svećenike. I ona je to stvarno napravila", kaže Michael.

Nakon povratka u SAD, Michael je nastavio studij, ali obećanje nije odmah ispunio. Za nekoliko godina odlučio je održati obećanje te je danas svećenik nadbiskupije u Milwaukeeu, a njegova iznimna priča i duhovna pretvorba snimljena je i na DVD-u.

U Međugorje dolazi svakih pola godine, a zbog likovnog dara završio je slikarsku školu i na temu duhovnosti producira mnogo slika koje daruje katoličkom dobrotvornom društvu Dobri Pastir od čega se financiraju mladi talentirani srednjoškolci.