Najveći u historiji
42

Američki Mega Millions jackpot dosegao 1,6 milijardi dolara

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Američki Mega Millions jackpot u petak navečer se popeo na milijardu dolara, a s obzirom na to da pobjednik nije izvučen najsretniji Amerikanac u utorak bi mogao osvojiti 1,6 milijardi dolara što je rekord za ovu igru na sreću.

Dobitak od 1,6 milijardi dolara srušit će rekord iz januara 2016. godine koji je postignut na Powerball gameu. Ako potencijalni dobitnik jackpota od 1,6 milijardi dolara odluči odjednom podići sav novac, dobit će samo 905 miliona dolara.

CNN piše da je iznos Mega Millions jackpota porastao na milijardu dolara, jer niko nije pogodio jackpot od 24. jula kada je grupa od 11 radnika u Kaliforniji podijelila 543 miliona dolara.

Iznos jackpota je od utorka navečer porastao za više od 400 miliona dolara, kada je jackpot iznosio 667 miliona dolara. Mega Millions jackpot igra se u 44 američke države, u Washingtonu i na Djevičanskim Otocima. Nagrada od milion dolara izazvala je pravu groznicu u SAD-u pa ste na svakom koraku mogli vidjeti građane koji kupuju kupon. Iz Mega Miliona kažu da su od jula ove godine prodali više od 34 miliona kupona.