"Uvijek se osjećao drugačije"
0

Američki košarkaš najviši transseksualac na svijetu

Sarajevo-x.com
Američki košarkaš Greg Walker (25), koji je visok 2,13 metara, podvrgao se promjeni pola i tako postao najviši transseksualac na svijetu. Walker je rekao da se uvijek osjećao drugačije, ali da je pokušao prikriti svoj potrebu da priča sa djevojkama o garderobi i šminki, vozeći motore i baveći se sportom.

Greg je u svojoj 20. godini odlučio prekinuti laži i počeo je oblačiti žensku garderobu, a ubrzo je po medicinskom savjetu počeo uzimati estrogen kako bi mu narasle grudi. Greg je postao Lindsey i ponosan je na to

"Bila sam jedna od najpopularnijih osoba u školi. Uvijek su me jurile djevojke, ali sam znala da je to pogrešno i da se ja osjećam drugačije. Sa 18 godina sam tajno počela istraživati zašto se osjećam drugačije i šta se dešava sa mnom", rekla je Lindsay, prenosi Daily Mail.

Lindsay je dodala da je u 21. godini počela puno piti jer se nije mogla izboriti sa emotivnim problemima. Ubrzo je počela piti ženske hormone i tako smanjivati nivo testosterona u svom tijelu.

Nakon završetka srednje škole Greg je dobio ponudu od Univerziteta u Michiganu zato što je bio izuzetan košarkaš, ali je on to odbio.

Lindsay je sada i legalno priznata kao žena, a njeni roditelji su pristali da je podrže, iako njen mlađi brat ne priča sa njom. Lindsay je kontaktirala i čelnike iz Guinnessa kako bi bilo i zvanično potvrđeno da je najviši transseksualac.