Kalifornija
0

Američke osmorke proslavile prvi Božić kod kuće

Sarajevo-x.com
Samohrana majka Nadya Suleman dospjela je na naslovnice novina širom svijeta nakon što je u januaru ove godine rodila osmorke. Ovo je njihov prvi Božić kod kuće, zajedno sa ostalih šestero braće i sestra u dobi od dvije do osam godina.

S obzirom da ima 14 djece, ponosna mama odlučila je da svako od njih dobije po dva poklona, te se fokusirala na igračke koje podstiču razvoj i edukaciju.

"Djed Mraz je starijoj djeci donio bicikle, skateboarde i rošlue, dok su mlađa djeca dobila plišane igračke i druge stvari. Kad je moj sin Amerah tražio od Djeda Mraza psića, hrčka ili zamorca, odlučila sam da tome stanem u kraj. U kući ne želim ništa živo, osim svoje djece. Oni su također dobili poklone od ljudi širom svijeta", rekla je Nadya, prenosi list The Sun.

Nadya, majka koja živi u Kaliforniji, najviše je poklona dobila iz Engleske, te za njih kaže da su najvelikodušniji i da su je zaista obradovali.

Božićno veselje porodica je počela odlaskom u crkvu s četvero starije djece, te su zatim otpakivali poklone. Ipak, nije bilo ćurke. Umjesto toga, Nadya i četiri dadilje koje joj pomažu, odlučile su se za malo drugačiju gozbu. Služila se mesna štruca, povrće, te sendviči sa sirom. Željela je da se na trpezi nađu što zdravije namirnice.

S obzirom na to da ima veliku porodicu, sedmično joj je potrebno 1.000 dolara za hranu, ali bez obzira na poteškoće, oduvijek joj je, kaže, san bio da ima veliku porodicu. Jednostavno je željela da nadomjesti sve što joj je nedostajalo u tužnom djetinjstvu.

Nadya se nada da će u novoj godini pronaći supruga, a o još djece ne želi ni da razmišlja, a kamo li da to sprovede u djelo.