Široke ruke
14

Američka YouTube zvijezda u lokalnom restoranu ostavila bakšiš od deset hiljada dolara

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
U jednom restoranu u Sjevernoj Karolini MrBeast, poznata američka YouTube zvijezda, ostavio je bakšiš od čak deset hiljada dolara, što je izazvalo opće iznenađenje kod svih prisutnih, piše Sky News.

Uposlenici restorana brze hrane u Sjevernoj Karolini vjerovatno nikad nisu dobili veći bakšiš nego što se to desilo nedavno. Tamošnji youtuber nadimka MrBeast ostavio je bakšiš od deset hiljada dolara jednoj konobarici ovog restorana, što je izazvalo čuđenje svih prisutnih.

MrBeast, koji ima skoro devet miliona pretplatnika na svom YouTube kanalu, dao je uredno složen bunt američkih dolara jednoj uposlenici restorana u Greenvilleu nakon što je naručio samo dvije flaše vode.

Uzeo je samo nekoliko gutljaja pića dok je listao jelovnik, nakon čega je ustao i platio konobarici svoju narudžbu.

Vlasnik restorana Bret Oliverio izjavio je za lokalnu televiziju WNCT da će konobarica zadržati najveći dio novca, a da će ostatak biti podijeljen s preostalim osobljem.

"Tokom svog rada u ugostiteljstvu vidio sam neke zaista velike napojnice, ali ne deset hiljada dolara", rekao je on.

"Dobri ljudi još uvijek rade dobre stvari ovih dana, što je prilično lijepo. Ovo je nešto što se dešava jednom u životu i više se sigurno neće ponoviti", dodao je Oliverio.

Pored gotovine, MrBeast ostavio je na stolu i prigodnu poruku u kojoj se zahvaljuje za ukusnu vodu.

Neki od njegovih prijatelja navodno su ostali u restoranu kako bi snimali reakciju konobarice, ali snimak još uvijek nije objavljen na YouTubeu.