Do zuba naoružani
0

Američka porodica spremna na borbu protiv terorizma

Sarajevo-x.com
Desetočlana porodica Miracle iz Michigana spremna je za borbu protiv terorizma. Svaki član porodice naoružan je 'do zuba', pa čak i šestogodišnja Morgana koja se umjesto barbikama 'igra' puškom kalibra 22 milimetra.

Devetogodišnja Raven je svoju prvu pušku dobila kada je imala svega sedam godina, a s obzirom da voli ružičastu boju, njen otac se podrudio da i puška bude te boje.

"Tata mi je kazao da sam prilično dobra streljašica“, ponosno je kazala malena Raven za britanski 'The Sun'.

Naime, ova porodica, otac Lee Miracle, njegova supruga Katerina i njihova djeca u dobi od šest do 17 godina, pripremaju se za 'borbu protiv stranih osvajača'. U kući imaju čak 25 modela vatrenog oružja i kako tvrde to je njihova građanska dužnost.

Svakog mjeseca bračni par i njihovo osmero djece odlaze na farmu gdje zajedno sa svojim istomišljenicima uvježbavaju svoje tehnike preživljavanja i streljaštva.

Prvo se uči o puškama, pa se onda koriste

"Nedavno je bila je situacija kada je nigerijski terorista htio raznijeti avion koji je putovao na liniji Amsterdam - Detroit i to na dan Božića. To sve se dešavalo samo sat vremena udaljenosti od mog doma. Taj čovjek je izjavio kako još dvadeset članova Al-Qaidae priprema slične terorističke napade i zbog toga moja porodica i ja moramo biti spremni. Moram naučiti svoju djecu kako da se odbrane u tim situacijama i kako da se brinu o sebi“, kazao je Lee, koji je bivši vojnik, a trenutno radi u pošti.

On je dodao da je zahvaljujući svojoj vojnoj obuci sada u stanju da svoju porodicu nauči vještinama preživljavanja, da im pokaže kako da naprave zaklon od drveća i lišća, kako da zapale vatru ili pomognu ranjenim osobama.

"Nikad se ne zna u kakvim se sve situacijama čovjek može naći. Pogledajte samo šta se desilo narodu na Haitiju. Jednostavno moramo biti spremni na sve“, dodao je Lee, naglašavajući da on svoju djecu ne tjera na to već ona sama žele naučiti tehnike streljaštva i preživljavanja u kriznim situacijama.

"Sin Caleb je problematičan i zbog toga on ne posjeduje vlastiti pištolj, no on to razumije. Također, djeci prvo objasnim šta je puška, naučim ih kako da je očiste, rastave i održavaju i tek kada shvate moć tog oružja dozvoljavam im da pucaju iz njega“, kazao je otac osmero djece.

Pripremljeni i za uragan Katrina

On je naveo i to da je svo oružje kod kuće zaključano i na sigurnom, tako da njegova djeca puške mogu dobiti samo kada idu na farmu da vježbaju.

"Prije svega moja porodica i ja smo velike patriote, no ne možemo očekivati od federalne vlade da nas neprestano štiti. Moramo i mi nešto učiniti za sebe i naučiti se brinuti o sebi“, naglasio je Lee.

Njegove kćerke su ponosne na do sada stečeno znanje.

"Imam veliko samopouzdanje kada držim pušku u ruci. Otac mi je osim puške kupio i pištolj, a prvi put sam pucala iz oružja kada mi je bilo četiri godine“, kazala je malena Morgan dodajući kako je njena porodica spremna na sve, pa čak i na uragan kakav je Katrina.

"Sigurnost moje djece je na prvom mjestu“, zaključuje Lee, dok njegova suruga dodaje kako ona zna da se Lee umije brinuti o sebi no, ipak, brine za svoju djecu svaki put kada idu vježbati tehnike streljaštva i preživljavanja.