Ljudi joj se izvinjavaju
111

Amal Clooney bila na udaru kritka jer nije govorila o Gazi, sada je otkriveno šta je zapravo radila

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Amal Clooney, koja je udana za holivudsku legendu Georgea Clooneya, mjesecima je bila na udaru kritika jer se nije oglašavala o napadu Izraela na Palestinu, a sada je otkriveno šta je zapravo advokatica radila.

Naime, kako pišu strani mediji, Amal Clooney odigrala ključnu ulogu u odluci Međunarodnog kaznenog suda da izda naloge za uhićenje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i čelnika Hamasa Yahya Sinwara zbog ratnih zločina.

Amal je imenovana kao jedna od šest pravnih stručnjaka koji su pomogli britanskom tužitelju Karimu Khanu da donese odluku, objavljenu danas, kojom traži naloge za uhićenje Benjamima Netanyahua, izraelskog ministra obrane Yoava Gallanta, kao i trojice vođe Hamasa.

Amal je otkrila da je prije četiri mjeseca zamoljena da pomogne Khanu u procjeni dokaza o navodnim ratnim zločinima u Gazi i Izraelu. U izjavi na internetskoj stranici svoje zaklade dodala je: "Kao odvjetnica za ljudska prava, nikada neću prihvatiti da život jednog djeteta ima manju vrijednost od života drugog. Ne prihvaćam da bilo kakav sukob bude izvan dosega zakona, niti da bilo koji počinitelj bude iznad zakona."

Brojni njezini prijašnji kritičari oglasili su se društvenim mrežama kako bi se ispričali za iznesene oštre komentare o poznatoj odvjetnici za ljudska prava.

"U potpunosti povlačim kritike o Amal Clooney jer nije javno govorila o Gazi. Nije mogla jer je bila uključena u postupak", Amal Clooney tiho je radila na postupku pred Međunarodnim kaznenim sudom kako bi se Izrael izveo pred Haag za ratne zločine dok su je razvlačili po internetu jer nije objavljivala o Gazi. Kraljice, oprosti što smo sumnjali u tebe", poručili su joj obožavatelji putem društvenih mreža.