Pažljivo proučite fotke
11

Agent FBI-ja jedan je od poslova koji je najteže dobiti, provjerite biste li vi uspješno riješili test

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Specijalni agent FBI-a jedan je od poslova koji je najteže dobiti. Prema statistici, manje od 5 posto prijavljenih bude prihvaćeno u službu.

FBI ima različite segmente testiranja za buduće i potencijalne agente, no prolaznost je vrlo niska. Testovi su vezani uz logičko, kritičko i situacijsko razmišljanje, procjenu karaktera te analizu preferencija i interesa.

U kvizu ispod pogledajte tri zadatka u kojima se trebaju pokazati razmišljanja i vještine zaključivanja temeljene na logici. Znate li ih riješiti?

FBI vam, naravno, neće ponuditi odgovore među kojima trebate izabrati tačan.

  1. U sobi su dvije žene koje sjede jedna nasuprot druge dok se mali dječak igra na podu. Dobro proučite sliku. Šta mislite ko je prava majka djeteta?
  1. Serijski ubojica je otimao ljude i tjerao ih da popiju jednu od dvije tablete, jedna je bila bezopasna, a druga otrovna. Koju god tabletu je žrtva uzela, serijski je ubojica uzeo onu drugu. Svaki put su žrtve umrle, a serijski ubojica preživio. Kako je ubojica uvijek dobivao bezopasnu tabletu?
  1. Muškarac i žena otišli su u restoran na večeru. Dok su čekali glavno jelo, ona je naručila pet pića s ledom jer je bilo jako vruće. Žena ih je popila četiri odjednom, a muškarac samo jedno. Nakon nekog vremena čovjek se razbolio i umro. Doktori su rekli da su sva pića otrovana. Zašto je žena preživjela, a muškarac umro? Ponovno pažljivo pročitajte.

Pogledajte koji su odgovori tačni

  1. pitanje: Majka djeteta je gospođa s lijeve strane. Sjedi tako da su joj noge usmjerene prema djetetu. Ovaj položaj odražava prirodnu želju majke da zaštiti svoje dijete. Stav žene s lijeve strane je zaštitnički, blago pognut naprijed.

  2. pitanje: Obje tablete su bile bezopasne. Otrov se nalazio u čaši vode koju su žrtve popile.

  3. pitanje: Otrov je bio u ledu. Budući da je žena brzo popila, led se nije imao vremena otopiti. Čovjek je polako pio i otrov se rastopio u njegovom piću.