Na 65-godišnjicu događaja
0

Agent CIA-e govorio o slijetanju NLO-a u Roswellu

Klix.ba
Jedan dugogodišnji agent CIA-e je povodom 65-godišnjice incidenta u Roswellu otkrio tajni dokument ove agencije u kojem stoji da se slijetanje NLO-a zaista desilo.

Poklonici teorija zavjere vjeruju da su tijela vanzemaljaca podvrgnuta obdukciji, a da je moderna tehnologija nastala zahvaljujući otkrićima unutar letjelice.

Chase Brandon, agent koji je za agenciju radio 25 godina, tvrdi da su informacije skrivene u tajnom trezoru unutar sjedišta CIA-e u Langleyu. Brandon je 25 godina radio za elitnu Tajnu službu agencije. Radio je kao tajni agent na operacijama koje su uključivale borbu protiv terorizma, prodaje narkotika i švercovanja oružja.

"Bila je to jedna skrivena prostorija. Unutra se nalazila jedna kutija koja mi je zapela za oko. Na njoj je pisalo 'Roswell'. Pogledao sam unutra i ostao zaprepašten kada sam shvatio da se to zaista desilo. To nije bio meteorološki balon. Ta letjelica nije bila sa ove planete", rekao je Brandon.

Kada se incident u Roswellu desio, vojne službe su dale sljedeću izjavu za javnost: "Mnoge glasine o letećem disku su jučer postale stvarnost kada je oficir obavještajne službe 509. bombarderske grupe 8. zrakoplovne jedinice, stacionirane na aerodromu u Roswellu, došao u posjed letećeg diska".

Međutim, 24 sata kasnije, vojska je promijenila svoju priču i tvrdila da je ustvari pronađen meteorološki balon.

Agent Brandon odbija da kaže šta je tačno pronašao u kutiji.

"Neke dokumente i fotografije. To je sve što vam mogu reći o sadržaju kutije", rekao je Brandon za Huffington Post.