Više od milion pregleda
36

Advokat savjetuje: Na ovo pitanje nikad nemojte odgovoriti policajcu kad vas zaustavi

D. J.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Advokat poznat na društvenim mrežama kao @tiktokstreetlawyer istaknuo je jedno pitanje na koje ne biste trebali odgovriti ako vas zaustavi policajac u prometu.

Ovaj advokat stekao je veliku popularnost dijeleći besplatne pravne savjete na TikToku, a ovaj video skupio je više od milion pregleda.

@tiktokstreetlawyer

How to answer this police question- “why do you think i pullled you over?” #streetlawyer #communitylegaleducation #police #traffic #question #fyp

♬ original sound - Street Lawyer

"Ovo je pitanje na koje nikad ne biste trebali odgovoriti u milion godina, a da ne znate za koje ste kazneno djelo optuženi", počinje dramatično advokat u videu.

"Znaš li zašto sam te zaustavio?", je pitanje na koje prema savjetima ovog odvjetnika nikako ne bi trebalo odgovoriti.

"Zato što sam prošao kroz crveno svjetlo. Zato što sam prebrzo vozio. Zato što sam jeo kebab", nabraja on moguće odgovore u videu i dodaje kako ste na taj način priznali kazneno djelo, a da ga policajac možda uopće nije bio ni svjestan.

Savjet odvjetnika je da odgovorite jednostavno: "Molim vas, recite mi."

Mnogi su se uključili u komentare kako bi podijelili svoje mišljenje o savjetima odvjetnika.

"Počeo bih paničariti i priznavati stvari koje nisam ni napravio", "Rekao bih mu: 'Ako ne znaš, neću ti reći'", "Mrzim kad me to pita", "Mislim da je dovoljno ljubazno odgovoriti i da ne bi trebalo biti problema", samo su neki od komentara ispod viralnog videa.