{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Abu Dabi: Takmičenje kamila na izboru za "miss"

F
31.3.2008. u 14:00
0
0
Abu Dabi: Takmičenje kamila na izboru za "miss"
0
Abu Dabi: Takmičenje kamila na izboru za "miss"
U pustinji Abu Dabija ove sedmice se održava izbor najljepše kamile s ukupnim nagradnim fondom od 35 miliona dirhama (9,5 miliona dolara) na kojem učestvuje više od 10.000 kamila iz šest naftnih monarhija u Zalivu, prenijele su agencije.
Takmičenje se održava u okviru festivala tokom kojeg se organiziraju izložbe zanatlijskih rukotvorina i muzičke večeri, sve u cilju očuvanja lokalnog naslijeđa, ističu organizatori događaja.

Izbor za najljepšu kamilu koji se održava u Dafri, u pustinji emirata Abu Dabi, privlači mnoge vlasnike i uzgajivače iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Bahreina, Omana i Kuvajta.

Festival se održava pod patronatom šeika Mohammada bin Zayeda al-Nahyana, prestolonasljednika emirata Abu Dabi, jednog od sedam koji sačinjavanju federaciju UAE.

Stanovnici monarhija u Zalivu poznati su po svojoj strasti za uzgajanjem kamila, čime ostaju vjerni beduinskoj tradiciji svoga pustinjskog područja gdje je ova izdržljiva životinja oduvijek bila čovjekov pratilac.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: