Zanimljivosti
0

Aberdeen: Galeb krade vrećice s čipsom

FENA
Škotski galeb iz ribarskog grada Aberdeena, kojemu su stanovnici nadjenuli ime Sam, postao je vrlo popularan otkad se okušao kao uspješan kradljivac robe iz jedne trgovine u Aberdeenu, izvijestili su britanski mediji.

Naime, Sam jako voli čips s okusom sira, a lokalnom je stanovništvu to postalo vrlo simpatično pa trošak za vrećicu s čipsom s kojom povremeno mirno izađe iz jednog dućana u Aberdeenu plati netko od stanovnika mjesta.

"Svima je priča postala vrlo zanimljiva. Razradio je vrlo lukav sistem. Naime, najprije šeće pred dućanom, čekajući da svi kupci napuste dućan, a zatim, ne obazirući se na to što ja stojim iza pulta, mirno uđe unutra te uvijek odabere istu vrstu čipsa od sira Doritos", ispričao je prodavač u dućanu Sriaram Nagarajan. Nakon izlaska vrećicu potrga kljunom i otvori je, a zatim mu se u gozbi pridruže i ostale ptice.

"Isprva nisam vjerovao da je galeb u stanju ukrasti vrećicu čipsa iz dućana. Povjerovao sam tek kad sam to vidio vlastitim očima i mogu vam kazati da je vrlo spretan kradljivac. Usput, ovdje je postao celebrity. Galebi i nisu baš pretjerano popularne ptice, no Sam je zvijezda jer je vrlo smiješan dok obavlja svoju misiju", rekao je Nagarajan.

Stanovnici Aberdeena kažu kako nikad prije nisu vidjeli nešto slično, s obzirom da su galebovi vrlo brzi i plašljivi. "Obično ljude molimo a ne hrane galebove, jer oni u ribarskim gradovima i većim gradskim lukama naprave dosta nereda, a jedini razlog njihova boravka u blizini mjesta i gradova je lako dostupna hrana", rekao je jedan stanovnik Aberdeena.