Spasila mamu
0

11-mjesečna beba se javila na telefon

Sarajevo-x.com
Kad je Linda Wright, baka 11-mjesečne bebe, nazvala svoju kćerku na mobitel i začula glas unuke, znala je da nešto nije uredu.

Nakon što joj se majka onesvjestila u hodniku kuće, malena Amelia Boyle, odmilja nazvana Millie, javila se na mobitel koji je zazvonio i rekla "Ko je to?" i "Mama". Pošto djevojčici nije dozvoljeno da dira telefon, baka je odmah shvatila da se njenoj kćerci nešto loše desilo i nazvala je hitnu pomoć.

Kako piše britanski Telegraph, mlada mama iz Essexa u Velikoj Britaniji i ranije je doživljavala ovakve slučajeve nesvjestice, a kad se osvjestila, začula je sirene hitne pomoći i policije. Zbunila se i rekla im da ih nije zvala, a nakon ispitivanja doktora, utvrđeno je da je dobro.

"Pošla sam na sprat da Millie donesem neku odjeću. Zatim sam pošla da je obučem. Dok se igrala igračkama, iznenada sam se onesvjestila u hodniku između dnevne sobe i stepenica," ispričala je 20-godišnja majka.

"Majka me nazvala na kućni telefon i kad joj se niko nije javio, pokušala je na mobitel. Poslije je opet zvala na kućni."

Mama Elizabeth je dodala kako je "presretna što ima Millie".

"Mora da me je gledala kad sam se javljala na mobitel. Inače joj nije dozvoljeno da se igra s tim jer stvari stavlja u usta," kaže ona. "Ona je veoma pametna djevojčica. I ranije sam bila ponosna na nju, ali sad mi je zaista posebna."

"Da se Millie nije javila na telefon, ne bih znala šta se desilo," kaže baka.