Zanimljivosti
0

10 Marado - pivo u čast Diega Maradone

Totalsport
Nakon svih strahota koje su proživjeli navijajući za svoju nogometnu reprezentaciju u kvalifikacijama za SP, argentinskim bi navijačima dobro došlo pokoje pivo.

Ko zna jesu li na to pucali u meksičkoj pivari Revolucion kada su na tržište lansirali proizvod pod imenom "10 Maradona". Napravili su pritom, međutim, težak pravni gaf, obzirom da nisu dobili pravo korištenja imena današnjega argentinskog selektora, ponajboljeg nogometaša svijeta svih vremena, koji je svoje najbolje partije odigrao na Svjetskom prvenstvu upravo odigranom uz Meksiku 1986. godine, kada je "gauče" odveo do naslova svjetskih prvaka.

Proizvod sa spornim imenom Meksikanci su povukli s tržišta, ali samo da bi ga oblijepili novim naljepnicama. Na njima sada stoji "10 Marado".

Da pivo aludira na Maradonu osim broja i slova dokazuje i grafičko rješenje naljepnice na boci: nogometna lopta, desetka i riječ Marado otisnuta na podlozi od naizmjeničnih modro i bijelih uspravnih pruga.

Pribjegli su Meksikanci štosu već iskorištenom na primjeru Davida Beckhama. Nakon što je proizvođač kompjuterskih igara dobio tužbu Englezovih odvjetnika zbog bespravnog korištenja njegova imena u nazivu igrice, ista je preimenovana u Davis Backham.