New York
0

10 hiljada dolara za rad u javnim toaletima

Sarajevo-x.com
Američka kompanija za proizvodnju toalet papira 'Charmin' nedavno je raspisala veoma primamljiv konkurs. Naime, traži se pet entuzijastičnih i zanimljivih osoba koje će tokom praznika, tačnije od 23. novembra do 31. decembra zabavljati ljude koji posjećuju javne toalete u New Yorku. Plata za ovaj interesantni posao iznosi nevjerovatnih 10. 000 dolara, objavio je Reuters.

Na raspisani konkurs se prijavilo nekoliko stotina osoba, a ono što ih je najviše privuklo jeste i više nego primamljiva plata za samo mjesec i po rada.

U konkursu se navodi da je najbitnije da je apllikant zanimljiva i entuzijastična osoba koja će zabavljati posjetioce javnih toaleta, a zatim o tim doživljajima govoriti i u javnosti, te svoje utiske iznijeti na specijalnom blogu.

"Ukoliko je potrebno, za 10 hiljada dolara, zalijepit ću se za wc šolju", kazao je glumac Carlos Lozada.

Pet kandidata, odnosno ambasadora, koji će raditi u toaletima na Times skveru, bit će odabrano 23. novembra na samoj svečanosti otvorenja javnih toaleta.

Uposlenici će nositi zanimljiva odjela izrađena od toalet papira, te zabavljati i razgovarati sa posjetiocima javnih toaleta.

Kompanija 'Charmin' smatra da je ovo odličan potez pogotovo u doba recesije, te tvrdi da javne toalete, koji su otvoreni posljednjih šest sedmica u godini, posjeti blizu 500 hiljada ljudi.

Kompanija će također uposliti i 150 osoba koje će raditi na čišćenju toaleta, ali plata će, svakako, biti manja.