Glumili zajedno
4

Zana Marjanović moderatorica masterclassa s Timom Rothom

E.S.H.
Bh. glumica Zana Marjanović bit će moderatorica na masterclassu s Timom Rothom koji će se održati večeras u 18 sati u sarajevskom Meeting Pointu. Zana je imala priliku sarađivati s holivudskim glumcem i to 2013. godine kada su ostvarili uloge u filmu "Broken".

U kinima širom Velike Britanije veliki uspjeh je 2013. godine zabilježio film "Broken" reditelja Rufusa Norrisa.

U ovom filmu, koji je nagrađivan na filmskim fesivalima u Odesi i Cirihu te bio u selekciji kanskog festivala, jednu od ključnih uloga tumačila je i bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović, a glavnu ulogu u filmu "Broken" tumačio je specijalni gost 25. SFF-a Tim Roth.

Zana Marjanović je glumila Kasiu, dadilju koja čuva njegovu djecu i čiji je momak irski glumac Cillian Murphy. "Broken" je priča o jedanaestogodišnjoj djevojčici iz sjevernog Londona čije djetinjstvo biva promijenjeno svakodnevnim svjedočenjima o nasilju iz njenog okruženja.

Tim Roth će večeras održati masterclass u 18 sati u Meeting Pointu, zatim će u 19:20 sati prošetati bosanskim ćilimom na festivalskom trgu te će mu u 20:30 sati biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva prije projekcije filma "Šavovi" na Open Airu.