Pred kraj školske godine
87

Zajednica inovativnih nastavnika najavila sadržajnu i zanimljivu posljednju online sedmicu

A. B.
Osjećaj zajedništva i uzajamna podrška su nam potrebne više nego ikad. Kako bi djeci olakšali izolaciju, a online nastavu učinili zanimljivom i efikasnom, COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika pripremaju za vas mnoštvo ideja i resursa za školu i porodicu.

Više od dva mjeseca smo zajedno, bodreći i podržavajući jedni druge. Kako je i najavljeno, danas se završava posljednja radna sedmica ove školske godine. Budite s nama i naredne sedmice kako bismo se prisjetili svih aktivnosti, materijala, kreativnih ideja i resursa koje smo zajedno kreirali.

Danas, pogledajte kako je Vijeće učenika jedne škole analiziralo prednosti oba modela realizacije nastavnog procesa – i ovaj online i onaj, kako su ga djeca nazvala "offline". Učimo djecu da rješenja možemo tražiti i tako što sagledavamo prednosti, a ne tragamo samo za nedostacima različitih pristupa. S djecom je razgovarala doc. dr. Šejla Bjelopoljak.

U svjetlu istraživanja, nakon upitnika za roditelje i djecu, čije ćemo rezultate predstaviti naredne sedmice, pred vama je i upitnik za nastavnike. Znamo da ste već pomalo umorni i preopterećeni obavezama, ali 10-tak minuta vašeg vremena će doprinijeti da dobijemo objektivnije rezultate i da se i glas nastavnika čuje.

Još sutra u 18:00 sati “Mi oko nas“ s Ivanom Zečević, Mirjanom Gavrić i Ednom Haznadarević. Prijave su još uvijek moguće na ovom linku.

PREPORUKA ZA VIKEND: Pored propuštenih webinara i Besjeda, koje možete pogledati na YouTube kanalu COI Step by Step-a, preporučujemo kratki sadržaj i serijal "Medijska pismenost", koju priprema Ernad Osmić.

Besjede o obrazovanju Zajednica inovativnih nastavnika emituje svaku noć od 19:00 sati.

Pridružite se besjedama o obrazovanju na ovom linku. Večerašnji gost je uvaženi prof. Ismar Volić, Wellesley College, Massachusetts, US.

Mjesto susreta je www.inskola.com platforma na kojoj, tokom čitave sedmice, možete pronaći raznovrsne ideje i aktivnosti za rad sa djecom, metode i strategije, sedmične izazove, ali i grupe za psihološku podršku nastavnicima, webinare na tražene teme i linkove na korisne sadržaje. Svoje ideje i komentare možete postaviti i na društvenoj mreži Step-a.