Astrologija kao bitan faktor
0

Za uspjeh je važno biti Strijelac

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Šta je zajedničko Britney Spears, Scarlett Johansson i Christini Aguileri, osim što su sve tri plavuše, lijepe i poznate ličnosti? Sve tri su Strijelac u horoskopu, a to je, kako se čini, presudno za uspjeh mladih u showbusinessu.

Istraživanje provedeno nad stotinu sada i nekada slavnih ličnosti pokazalo je da su Strijelci napravili najveći prodor u toku mladosti, prenose britanski mediji.

Tačnije, osobe rođene u ovom horoskopskom znaku imaju dvaput veće šanse da postanu slavne u odnosu na sve druge znakove.

Utvrđeno je da se jedno od petero djece-zvijezda rađa u znaku Strijelca, dakle između 22. novembra i 21 decembra.

U karakteristikama ovog znaka stoji da su ambiciozni, širokoumni, ali znaju biti i bezobzirni i svađalice, što možda može objasniti njihov put do uspjeha.

Osim spomenutih dama, Strijelci su bili ili jesu i Walt Disney, Steven Spielberg, Frank Sinatra, Jimi Hendrix, Tina Turner, Woody Allen, Bruce Lee, Jermaine Jackson, JoJo, Vanessa Hundgens i drugi.

Istraživanje je proveo TV kanal Cartoon Network, a astrolog Johanthan Cainer izjavio je kako nije iznenađen što su Strijelci na samom vrhu liste zbog vladavine Jupitera, planete nade.

"Kvalitet ovog znaka najbolje se vidi kroz slamanje barijera i prirodno, obilno samopouzdanje", objasnio je astrolog, objašnjavajući da Strijelci imaju "karakter tigra".

"Strijelci ne poznaju riječ nemoguće dok ne napune 20 i onda ih to zna jako pogoditi", kaže Cainer i dodaje da nije nimalo čudno ni što su Bikovi na samom dnu liste.