{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za doček Nove godine u Sarajevu bit će izdvojeno 230.000 KM

Klix.ba
2.11.2018. u 11:01
823
90
Za doček Nove godine u Sarajevu bit će izdvojeno 230.000 KM
823
Za doček Nove godine u Sarajevu bit će izdvojeno 230.000 KM
Abdulah Skaka i Midhat Hubijar
Turistička zajednica KS i Gradska uprava Sarajeva potpisale sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u glavnom gradu BiH koji će koštati 230.000 KM.
Kako nam je kazao direktor Turističke zajednice KS Midhat Hubijar, Gradska uprava će za tu svrhu izdvojiti 150.000 KM, dok će Turistička zajednica dati 80.000 KM.

Doček Nove 2019. bit će obilježen koncertima klasične muzike, te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra, kao i 1. januara. Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona: Zagreb, Split, Dubrovnik, Ljubljana, Podgorica, Novi Pazar, Beograd i Skoplje. Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Dogovoreno je i zajedničko djelovanje Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: