{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Wyclef Jean poziva Haićane da se odreknu kriminala

S
31.3.2008. u 11:35
0
0
Wyclef Jean poziva Haićane da se odreknu kriminala
0
Wyclef Jean poziva Haićane da se odreknu kriminala
Foto: Reuters
U radio reklami, sponzora UN-ove mirovne misije na Haitiju, dobitnik Grammyja, Wyclef Jean je tražio od svojih sugrađana, stanovnika Haitija da se odreknu kriminala i da radom unaprijede zemlju.
“Ako volite Wyclefa, volite i Haiti. Stoga nemojte silovati žene, kidnapovati ljude i djecu, jer ne postoji nikakvo opravdanje za to što činite”, ovim riječima, na kreolskom jeziku, obratio se Jean u kratkom oglasu, koji se nekoliko puta emitovao na lokalnim radio stanicama.

Tridesetpetogodišnji pjevač je rekao da ne odobrava ovakvo zlo ponašanje te da poziva Haićane da više poštuju svoje žene i da štite ženska prava.

Policija Haitija i vlasti UN-a su primijetili povećanje kriminala u posljednjih nekoliko sedmica i cilj im je suzbijanje vala kidnapovanja i kriminala bandi u glavnom gradu i u pojedinim provincijama.

Trideset šest osoba je tokom marta kidnapovano u Port-au-Princeu, a trideset, ranije u mjesecu februaru.

Glasnogovornik policije UN-a, Fred Blaise je izjavio da riječi popularnog pjevača Jeana Wyclefa mogu imati utjecaja na mlade Haićane, uključene u kriminalne radnje, i da bi mogle motivisati preostalo stanovništvo da ostane izvan nevolja.

“Vjerovatno će htjeti poslušati Wyclefovu poruku, s obzirom da su veoma ponosni na njega”, izjavio je Blaise za Reuters.

Jean, koji je stekao slavu kao član popularnog R&B benda “The Fugees”, uživa ogromnu popularnost Haićana. Prošle godine ga je ugostio predsjednik Haitija Rene Preval kako bi iskazao čast pjevaču za predstavljanje Haitija u boljem svjetlu svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: