magazin
0

Vlasnik Penthousea za Playboy nudi 210 miliona dolara

FENA
Vlasnik magazina Penthouse, firma FriendFinder Networks, ponudio je 210 miliona dolara za preuzimanje Playboy Enterprisesa.

Ta ponuda je za 13 posto veća od one koju je početkom ove sedmice objavio osnivač i većinski vlasnik Playboya Hugh Hefner, prenosi Reuters.

FriendFinder dioničarima Playboya nudi 6,25 dolara po dionici, dok su Hefner i njegov partner Rizvi Traverse Management ponudili 5,50 dolara.

Izdavač Penthousea navodno je spreman, u slučaju ostvarivanja te akvizicije, Hefneru prepustiti uredničku kontrolu nad magazinom Playboy.

FriendFinder je već kao finansijskog savjetnika angažirao firmu Imperial Capital, a iz kompanije su poručili da će lako zatvoriti finansijsku konstrukciju za taj posao.

Inače, nakon turbulentne 2009. kada se govorilo da će Hefner morati prodati svoje carstvo, situacija se znatno popravila.

Tako je Playboy Enterprises prvo ovogodišnje tromjesečje završio s gubitkom od milion dolara, što je znatno bolje nego rezultati prijašnjih tromjesečja kada su minusi bili višestruko veći.

Rezultat je to znatnog kresanja troškova.