magazin
103

Verica Šerifović i Playboy zečica Una Grujić u predizbornoj kampanji "presjenika Đevrasima"

Piše: L. Č.
Una Grujić (Foto: Facebook)
U subotu, 11. oktobra s početkom u 20 sati u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji još jednom će biti izvedena monodrama "Đevrasim Cvijan za presjenika".

"Đevrasim Cvijan za presjenika" je projekat glumca Dragana Marinkovića Mace rađen prema djelu bh. pisca, scenariste, reditelja i kompozitora Envera Puške. U pitanju je satirična monodrama i parodija na sve one koji u politiku uđu kako bi njima bilo bolje.

Đevrasim Cvijan je lik, obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje.

Slogan novog "presjenika" Đevrasima Cvijana je originalan i glasi: "Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje".

Turneja ove monodrame je u toku u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, a kad je u pitanju predstava u Sarajevu, organizatori najavljuju "neviđeni spektakl i pravu predizbornu konvenciju presjenika Đevrasima".

U sklopu ovog događaja, Dragan Marinković Maca će ugostiti "divu narodne muzike", Vericu Šerifović, koja specijalno za ovu priliku dolazi iz Pariza da podijeli sa sarajevskom publikom nekih pola sata programa i na taj način podrži predsjednika Đevrasima.

Pored toga, tu je nešto i za mlađu publiku, pa je svoj nastup potvrdila i srbijanska manekenka i Playboy zečica Una Grujić koju nazivaju "balkanskom Ditom Von Teese", a koja će publiku zabaviti svojom burlesque tačkom, te na taj način "skrenuti pažnju na presjeničku kampanju Đevrasima Cvijana."

U pitanju su momenti koji će samo sarajevska publika imati priliku da vidi, a monodrama će se u drugim gradovima proširiti još nekim gostima.

"11. oktobar je dan predizborne šutnje za sve osim za presjenika Đevrasima", kazali su organizatori u razgovoru za Klix.ba, te dodali kako će vrata biti otvorena od 19 sati, kako bi se izbjegle gužve, da svi dođu sretni i odu još sretniji."