Legendarna glumica
10

Veliko interesovanje za predavanja slavne glumice, pun Meeting Point slušao Isabellu Huppert

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Uoči dodjele nagrade Počasno Srce Sarajeva koja će joj večeras u 20:30 sati biti dodijeljena u Ljetnom kinu Raiffeisen, legendarna francuska glumica Isabelle Huppert u sarajevskom kinu Meeting Point održala je specijalni masterclass koji je slušala brojna publika.

Sala u kinu Meeting Point bila je premala da primi sve one koji su željeli slušati Isabellino predavanje.

"Nisam se jedno jutro probudila i shvatila da želim biti glumica. Oduvijek sam to znala, mada je u posljednje vrijeme i teatar sve više moj prioritet. U svakom poslu morate pronaći nešto što ćete voljeti. U svaki svoj lik se uživim, koristim um ali naravno i tijelo, potpuno se predam karakteru koji igram. Uvijek sebi kažem da ne smijem uključivati emocije za uloge koje igram ali ne pridržavam se uvijek toga. Trudim se da ne budem sentimentalna. Nisam opterećena s tim da uvijek moram snimati glavne uloge, vrlo sam zadovoljna i sa sporednim ulogama", kazala je specijalna gošća ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Moderator masterclass predavanja sa Isabelle Huperrt bio je Mike Goodridge. Sarajevska publika glumicu je dočekala i ispratila ovacijama i gromoglasnim apluzom.

Inače, film "Frankie" u kojem Huppert igra glavnu ulogu sinoć je prikazan u sarajevskom kinu Cinema City.

Isabelle Huppert je nositeljica francuskog Državnog ordena za zasluge reda Legije časti i Ordena reda viteza umjetnosti i književnosti. Predsjedavala je žirijem 62. Filmskog festivala u Cannesu.