Obdukcija tijela
0

Uzrok smrti Michaela Jacksona još nije utvrđen

Sarajevo-x.com
Rezultati obdukcije tijela jedne od najslavnijih muzičkih zvijezda svih vremena Michaela Jacksona koji je preminuo u 50-toj godini života jasno su pokazali da nije bilo tragova nasilja ili vanjske traume.

Glasnogovornik Ureda mrtvozornika u Los Angelesu Craig Harvey objavio je da su potrebna dodatna testiranja kako bi se tačno utvrdio uzrok smrti kralja popa.

Milioni fanova širom svijeta koji oplakuju njegovu smrt i cjelokupna javnost imat će više informacija o okolnostima koji su doveli do smrti pjevača tek poslije šest sedmica, koliko će trajati ova testiranja.

Harvey je izjavio da je obdukcija tijela preminulog pjevača trajala tri sata, ali da uzrok smrti još nije poznat. Jedino je pouzdano da njegova smrt nije nastala kao posljedica nasilja i vanjske traume.

"Medicinski vještaci naredili su dodatna testiranja kao što su toksikološka i druga ispitivanja", kazao je on, a prenosi američka štampa.

U međuvremenu, brojne slavne ličnosti ostale su šokirane nakon smrti muzičke zvijezde. Madonna i Justin Timberlake odali su počast njegovom velikom talentu, dok ga je američki predsjednik Barack Obama nazvao 'muzičkom ikonom'.

Michael Jackson umro je svome domu u Holmby Hillsu, nakon čega je njegov brat Jermaine objavio da je pjevač pretrpio zastoj srca. U javnosti je objavljen i telefonski poziv koji je napravljen iz njegovog doma kobne noći kada je Jackson prestao disati.

Jacksonov lični doktor koji je bio svjedok njegovog kolapsa i nakon niza pokušaja nije ga uspio oživjeti. U julu je Michael trebao početi svoju povratničku karijeru nizom koncerata u Londonu.

Porodica je zamolila medije da poštuju njihovu privatnost u ovom teškom periodu.