Prvi Zumba party u BiH
0

Užarena atmosfera zapalila sve učesnike u Slozi

Sarajevo-x.com
U organizaciji cluba Athena na čelu sa Elmom Višo, prvom licenciranom instruktoricom u našoj zemlji, u nedjelju 22. maja, u Clubu Sloga - Cinemas u Sarajevu, održan je prvi Zumba Party u BiH. Licencirani Zumba instruktori iz regije, te specijalni gosti DJ Dizzy Dee i Aki the Drum su uveličali party.

Sa prvim taktovima merenge zajedno su zaplesali instruktori i vježbači. Nastavljeno je vrućim ritmovima salse i reggeatona, a specijalni gosti DJ Dizzy Dee i Aki the Drum sa svojim mixovima digli su na noge čak i one koji su samo došli da vide kako izgleda vježbati uz zumbu. Atmosfera je dostigla usijanje žestokim calipso i rock'n'roll koreografijama.

Zumba već nekoliko godina osvaja žensku, ali i mušku populaciju širom svijeta. Odnedavno je zumba ludilo zavladalo i kod nas. Sve je više onih koji su se zarazili ovim energičnim plesom, koji je kombinacija latinoameričkih ritmova i popularne muzike različitih žanrova.

Zumba je namijenjena svima koji vole plesati, zabavljati se i vježbati. Predstavlja dinamičan i uzbudljiv fitness program prožet vrućim latino ritmovima salse, merenga, kumbije i reggaetona. Izvode se pojednostavljeni plesni koraci koje je lako savladati, a što je najbolje, nije potreban plesni partner. Kombinira se s klasičnim aerobik pokretima, tako da radi i razvija se cijelo tijelo, a oblikuju se struk, bedra, bokovi i noge, ni ne osjećajući pri tom da se vježba. Zumba je sve u jednom, ples, party i vježba.