Svečano na Čaršiji
64

Uz mažoretkinje i limeni orkestar ozvaničen početak projekta "Ljepši i veseliji Stari Grad"

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Općina Stari Grad večeras je na Baščaršijskom trgu ozvaničila početak projekta "Ljepši i veseliji Stari Grad Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva".

Manifestacija je krenula ipred Katedrale svečanim defielom Mostarskih mažoretkinja, Sarajevo Drum Orchestra i limenog orkestra kroz ulice Ferhadija i Sarači, a centralna svačanost održana je Baščaršijskom trgu.

Poslije nastupa mažoretkinja u programu su učestvovali učenici starogradskih osnovnih škola "Edhem Mulabdić", "Vrhbosna", "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković" i Zavoda "Mjedenica", a manifestacija je završena velikim vatrometom.

Projekt "Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva", podrazumijeva i postavljanje zvučnika u ulici Štrosmajerova (u suradnji s RSG-om) s kojih će biti emitirana prigodna praznična muzika.

U okviru projekta bit će održano i takmičenje u izboru najboljeg selfija iz Starog Grada, putem općinske FB stranice.

Projekt realiziraju Općina Stari Grad putem Sektora za lokalni razvoj i Sarajevo Navigatora s ciljem poticanja razvoja privrede u najstarijoj gradskoj općini, privlačenjem većeg broja turista za vrijeme predstojećih praznika.