{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uvijek okružen ljepoticama: Dražen Komar (16) je najmlađi Playboyev fotograf ikad

8.2.2015. u 22:21
234
153
Uvijek okružen ljepoticama: Dražen Komar (16) je najmlađi Playboyev fotograf ikad
234
Dražen Komar je učenik drugog razreda zagrebačke Srednje škole za osobne usluge, gdje se školuje za fotografa. Sa svoijih 16 godina, Dražen je ujedno i najmlađi fotograf Playboya u historiji časopisa Hugha Hefnera.
Prve djevojke Dražen je, piše Jutarnji.hr, fotografisao s dvanaest godina i otad neumorno, gotovo svakodnevno radi ovaj posao. Isprva je fotografirao prijateljice, no kada su se fotografije počele objavljivati u pojedinim revijama i na internetskim portalima, stvar je postala ozbiljna. Radio je i za poznati Fashion Week, okušao se u snimanju zvijezda (Severina je, kaže, bila oduševljena), a sada mu se djevojke svakodnevno javljaju preko Facebooka i pokušavaju ga nagovoriti da ih fotografiše. Kaže da ni uz najbolju volju ne bi stigao sve napraviti, osim da uzme veliki set i snimi hiljadu modela odjednom.

No, koliko god se nekome možda činilo da je Dražen ostvario snove svakog adolescenta, on snimanja zapravo odrađuje izuzetno profesionalno, pa nije rijetkost da na setu provede i po deset, petnaest sati, trudeći se kako bi fotografija bila što bolja i uspješnija.

Stoga i ne čudi da je prvo snimanje za Playboy radio punih petnaest sati. Nije, kaže, bilo treme, iako je bio potpuno svjestan da radi na svom dosad najzahtjevnijem zadatku. No, baš je zato u posao uložio i najviše truda. Sve je moralo biti savršeno - od pozadine i rasvjete, do ponašanja modela. Uspio je, pa je za očekivati da će ga časopis i dalje angažirati.

"U školi su me već počeli zvati 'plejboj'. Uglavnom su svi sretni radi mene. Pojedinim profesorima ne sviđa se to što sam već počeo raditi, no nemam problema sa školskim obvezama, pa me nikakvi negativni komentari ne mogu dirnuti. Bilo je nekih, pomalo zavidnih reakcija, pojedine starije kolege zamjerali su mi što se ja, ovako mlad, već bavim tako zahtjevnom vrstom fotografije. No, to me nimalo ne smeta. Ne bih volio da me samo hvale, možda bih se zbog toga umislilo, a svaka kritika me uvijek tjera da radim još bolje i pokušam vidjeti gdje sam pogriješio", govori Dražen za Jutarnji.hr.

Što se modela tiče, one su vrlo često šokirane kad saznaju koliko Dražen ima godina. U početku misle da je dvadesetpetogodišnjak dječjeg lica, a iznenade se kad im kaže da je maloljetan. Često je Dražen fotoaparatom uspio snimiti baš taj trenutak, a razmišlja o tome da jednu izložbu ili fotogaleriju posveti njihovim šokiranim izrazima lica.

Iako su mu vrata modnih časopisa u Hrvatskoj već sada širom otvorena, kaže kako ne razmišlja previše o svojoj budućoj karijeri. Zna samo da se želi nastaviti baviti profesionalnom fotografijom i ne ograničavati planovima. Nakon završetka srednje škole, volio bi nastaviti obrazovanje, a čuo je da u Beogradu postoji kvalitetna fotografska akademija, pa možda krene u tom smjeru.

Draženov rad možete pratiti na Facebooku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: