magazin
76

Umjetnički festival Javorwood i ove godine na Javorovom dolu na Bjelašnici

Klix.ba
(Foto: Facebook/Kameni Amfiteatar)
Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom dolu održat će se i ove godine, po drugi put, 6. augusta s početkom u 10 sati.

Javorwood njeguje koncept jednodnevnog festivala koji promovira mlade umjetnike i stvaraoce iz regije i daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine.

"U planinskom ambijentu bogatom prirodnim ljepotama sastaju se umjetnici iz regije i šire koji žele da predstave svoj talenat i vještine. Festival vrši promociju mladih umjetnika i stvaralaca, koji imaju priliku da svoje sklonosti predstave široj masi i da se povežu sa kolegama iz regije kroz više grana umjetnosti, od likovne, preko scenskih, do muzike i arhitekture", poručuju organizatori.

Festival daje priliku mladima da prezentuju i razmjene svoje talente, znanja i vještine, kao i afirmiše i povezuje mlade kreativce iz regije i šire.

Neke od imena koje će publika moći pratiti na festivalskoj bini su: Tale Quale iz Mostara, Činčila iz Sarajeva, Zoster, Malibeau iz Berlina, Meli Rodriguez & Macho Iberico -DJ duo iz Kosta Rike, majstor pantomime Frane Meden, i mnogi drugi.

Posjetitelje očekuje performance, installation & land art od umjetnika iz Kolektiv Kreaktive, Grafiti Live Act od STF Crew, i radionica studenata arhitekture iz Sarajeva i Beograda.

Karte za jednodnevni festival u pretprodaji iznose 10 KM i mogu se kupiti na portalu Kupikartu.ba. Na dan festivala cijena karte iznosi 20 KM.

Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici festivala.