Teške optužbe
40

Umjesto o turneji Severina govorila o privatnim problemima: Mog sina zlostavljaju u školi

E. Sk.
Foto:Luka Stanzl/PIXSELL
Foto:Luka Stanzl/PIXSELL
Popularna hrvatska pjevačica Severina Kojić danas je održala konferenciju za medije povodom njene velike regionalne turneje "The Magic Tour".

No, umjesto o muzici, pjevačica je druženje s novinarima započela potresnom pričom o privatnom problemu, prenosi 24 sata.

Tom prilikom iznijela je teške optužbe na račun škole koju pohađa njen sin Aleksandar. Dok Kojić tvrdi da ga učiteljice u školi zlostavljaju, iz škole su poručili da se suzdržavaju komentara zbog dobrobiti djeteta.

"Dešavaju mi se u životu jako teške stvari u odnosu na moj život s djetetom i suprugom. Naime, u petak 11.oktobra u školi gdje moj sin pohađa drugi razred međunarodnog programa, dogodio se incident kada mom suprugu, koji uredno sa mnom preuzima dijete nakon nastave, iz škole nisu dali dijete nego su ga učiteljice zaključale u školu, navlačile ga, fizički i psihički povrijedile i tako su ga držale puna dva i više sata" ovim riječima počela je svoje obraćanje na press konferenciji Kojić.

Foto:Luka Stanzl/PIXSELL
Foto:Luka Stanzl/PIXSELL

Mada po sudskom sporazumu, dodaje pjevačica, njen suprug Igor ima pravo preuzeti Aleksandra iz škole, direktorica škole se, tvrdi pjevačica, zajedno sa Severininim bivšim Milanom Popovićem, dogovorila da niko osim nje ne može preuzimati dijete.

"Jedina sam majka koja ne može biti bolesna, naime ja sam im poslala i opravdanje jer sam imala malu ozljedu na plesnoj probi. Do danas me iz te škole niko nije nazvao, dobijam prijeteće mailove od oca, dijete mi ne želi ići u školu jer je doživjelo veliku traumu. Mislio je da će sve vrijeme biti zatvoren u školi", nastavila je pjevačica.

Kako kaže pjevačica, ove informacije morala je javno podijeliti i više nije mogla šutjeti.

"Ja sam jedina majka koja ne smije na Instagramu objavljivati fotografije sina jer je moj bivši to riješio na sumnjive načine", tvrdi Severina.

Inače, cijeli ovaj niz optužbi dolazi uoči odluke suda oko starateljstva nad Aleksandrom. Ročište je zakazano za kraj novembra.