magazin
47

Učiteljica optuštena iz škole nakon što su roditelji otkrili da je reklamirala donje rublje

Klix.ba
Učiteljica Gemma Laird (21) dobila otkaz iz osnovne škole Bloemfontein u County Durhamu nakon što su roditelji otkrili da je reklamirala donje rublje za jednu modnu kompaniju.

Iz škole su joj poručili kako ne žele da učenici misle da je "prihvatljivo biti model". Izbačena je nakon sedam dana rada, a predavala je djeci od pet i šest godina.

"Direktorica me pozvala i rekla mi 'Ne želim voditi ovaj razgovor s tobom, ali moram'. Rekla mi je da sjednem i pokazala fotografije koje su joj roditelji poslali na Facebooku. Prijavili su me jer sam model. Kazali su mi kako ne žele da nanesu štetu ugledu škole i da bi ljudi prestali da ih poštuju kada bi saznali da sam ja model. Učinili su da se osjećam prljavo kao da sam prostitutka. To je smiješno", rekla je učiteljica.

Laird je dobila ovaj posao nakon što je prošla niz testova i intervjua i bila najbolje od sedam kandidata. Istakla je kako rekla školi za posao modela koji joj je donosio 120 funti dnevno, te da su joj profili na društvenim profilima zaključani. Otkako je dobila otkaz vratila se poslu modela.

Laird živi sa svojim momkom, bivšim fudbalerom Alexom Williamsom i ima četverogodišnju kćerku Zofiju.

"Htjela sam napraviti stabilnu karijeru kako bih odgojila svoju kćerku, ali zgrožena sam ovim. Pitam se hoće li mi se isto desiti kada opet apliciram za ovakav posao?", rekla je.