Zabava za sve
67

Učesnici Una regate stigli u Bihać, večeras na Gradskoj otoci koncert Prljavog kazališta

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
Učesnici 45. Internacionalne turističke Una regate veslali su danas drugom dionicom na relaciji od Štrbačkog buka do Bihaća, gdje su se zaustavili uoči početka treće etape, koja je predviđena za sutra.

Vesela kolona od 80 plovila sa oko 700 učesnika, kretala se danas od vodopada Štrbački buk do Bihaća, sa kratkim zaustavljanjem u mjestu Račić na Japodskim otocima, a u kasnim poslijepodnevnim satima učesnici su uplovili u Bihać. Pritom su pozdravljeni od brojnih građana okupljenih na obalama Une.

"I današnji dan protekao je bez bilo kakvih problema ili incidenata. U predvečerje, nekoliko učesnika je uplovilo u Bihać, dok ostali i dalje žele uživati u čarima rijeke Une, kupajući se i lagano ploveći", kazao je za Klix.ba Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una.

Učesnici regate prenoćit će u kampu na Gradskoj Otoci, a večeras će biti održan i koncert grupe Prljavo kazalište na istoj lokaciji, na kojem se očekuje više hiljada posjetilaca. Inače, uža gradska jezgra u Bihaću večeras je pretvorena u veliko šetalište, a ulice su prepune građana i turista.

Sutra je posljednja etapa Una regate, a učesnici će veslati od Bihaća do Bosanske Krupe, a u okviru treće etape biće održana i utrka čamaca sa novčanim nagradama.

Najbolje i najhrabrije posade, najmlađi i najstariji učesnik, Unska sirena, njene pratilje i muški Neptun će biti izabrani u Bosanskoj Krupi, gdje će biti dodijeljene i mnoge nagrade.