{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ubici Johna Lennona šesti put odbijena molba za uslovnu kaznu

S
8.9.2010. u 08:58
0
2
Ubici Johna Lennona šesti put odbijena molba za uslovnu kaznu
0
Ubici Johna Lennona šesti put odbijena molba za uslovnu kaznu
David Chapman
Ubici Johna Lennona je u utorak po šesti put odbijena molba za uslovnu kaznu, tri mjeseca prije tridesete godišnjice smrti bivšeg člana Beatlesa.
Ministarstvo za uslovnu kaznu u saveznoj državi New York je odbilo molbu Davida Chapmana za uslovnu kaznu zbog zabrinutosti što prezire norme američkog društva i ne poštuje ljudski život, piše CNN.

Odbor za uslovnu kaznu sastavljen od tri člana je zaključio da Chapmanovo puštanje iz pritvora uz uslovnu kaznu nije u interesu zajednice.

Ministarstvo je u proteklom periodu primilo 75 pisama u kojim se izražava protivljenje uslovnoj kazni za Chapmana. Jedno od pisama je djelo Lennonove 77-godišnje udovice Yoko Ono koja je izjavila da bi Chapman predstavljao opasnost za nju i njena dva sina, za javnost i za samog sebe.

Njen advokat Perer Shukat je izjavio da je Ono bila veoma zadovoljna kada je saznala da će Chapman ostati u zatvoru.

David Chapman danas ima 55 godina i služi kaznu dvadeset godina do doživotne. Osmog devembra 1980. godine je iz vatrenog oružja tri puta pucao u leđa poznatog muzičara ispred njegovog stana u New Yorku. Izjasnio se krivim pa je osuđen za ubistvo drugog stepena.

Odslužio je 29 godina svoje kazne u zatvoru maksimalne sigurnosti u Attici.

U zadnjih 20 godina ga je posjećivala supruga Gloria kojom se oženio 1979. godine. Molbu za uslovnu kaznu je upućivao svake druge godine od 2000.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: