Po prvi put u gradu
154

U toku pripreme za Day Clubbing koncept u Sarajevu koji ima za cilj oživjeti naselje Ciglane

I. B.
Pripreme za Day Clubbing
Pripreme za Day Clubbing
Došlo je vrijeme da sarajevsko naselje Ciglane oživi. Od 16. septembra kreće serijal Day Clubbing zabava pod imenom "London Passage", a čije su pripreme trenutno u toku.

Nakon Sarajevo Film Festivala, dešavanja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine splasnu, a na prste jedne ruke moguće je pobrojati mjesta za dobar provod.

Ciglane su nekada bile epicentar dešavanja u gradu, no već duže vrijeme to nije tako. Ipak, od 16. septembra krenuti će se s projektom koji bi za cilj imao oživljavanje ovog naselja, nakon što je poslije dugo vremena obnovljen Merhemića trg. Riječ je o prvom Day Clubbing konceptu naziva "London Passage".

Day Clubbing
Day Clubbing

Radi se o pasažu s kupolom, ispod koje je napravljena bina, a koji su natkriveni tako da vremenski uvjeti ne mogu utjecati na realizaciju.

"Cilj je uvesti novo kontinuirano dešavanje u naš grad s besplatnim ulazom, otvorenog tipa i nadohvat ruke svakome. Prednost je i dostupnost parkinga na Ciglanama, koji je subotom dosta slobodniji i ne plaća se", rekao je za Klix.ba idejni tvorac koncepta Saša Porić (Lessa), jedan od najperspektivnijih sarajevskih underground DJ-eva.

Pripreme su u toku, a koncept je zamišljen da od 18 do 23 sata s ciljem da okupi neke od najcjenjenijih lokalnih artist-a R&B i elektronske muzike.

"U budućnosti ciljamo na okupljanje regionalno priznatih muzičara i street artista. Već je postavljen artwork poznatog Benjamina Čengića koji je pozicioniran u kupoli iznad bine, s akcentom na Day Clubbing logotip budući da je ovo naše prvo predstavljanje", istakao je Lessa.

Koncept će trajati ukupno šest subota, od kojih su planirana tri Brown Sugar RnB dana i tri dana elektronike, a kompletan line-up možete pogledati ovdje.

Ne propustite ovo dešavanje i podržite prvi Day Clubbing koncept u Sarajevu.