{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu organizovana "Bajramska sofra" u parku Hastahana

Klix.ba
16.6.2018. u 14:54
23
89
U Sarajevu organizovana "Bajramska sofra" u parku Hastahana
23
Drugi dan Ramazanskog bajrama u parku "prof.dr. Nijaz Duraković" - Hastahana na Marijin Dvoru upriličena je "Bajramska sofra" za sve posjetioce.
Domaćin druženja bila je Općina Centar, a cilj je bio okupiti ljude svih vjera i nacija i ljude dobre volje koji žele da se sretnu, njeguju multietičnost i tradiciju. Za sve posjetioce bila je obezbijeđena tradicionalna bosanska hrana, sok i bajramska baklava.

Iz Općine Centar su poračili da je Ramazanski bajram kao praznik mira, porodice, prijateljstva i jednakosti svih ljudi, prilika da se sugrađani i komšije sa područja ove općine i Sarajeva, bez obzira na vjeru i naciju, druže i razgovaraju i šalju poruke mira, suživota i dobra za sve ljude.

Načelnik Ajnadžić je još jednom uputio srdačne čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i istinskoj radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.

"Naša namjera je da ovakva praznična druženja postanu tradicionalna. Danas su ovdje ljudi svih nacija, druže se, međusobno razgovaraju a mi imamo priliku da ih počastimo tradicionalnom bosanskom hranom, sokom i baklavom. Ovakva praksa će biti nastavljena i za obilježavanje drugih vjerskih praznika. Hastahana je mjesto susreta svih generacija i nacija, a mislim da smo sa našim partnerima napravili sadržaje koji adekvatno mogu odgovoriti zahtjevima i mladih a i onih malo starijih", poručio je Ajnadžić.

Općina Centar je jedan od pokrovitelja projekta "Ljeto u parku Hastahana" koje će trajati od 15. juna do 15. septembra kada će Sarajlije, turisti i svi drugi posjetioci imati priliku uživati u brojnim zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima za sve generacije. Tako je Općina Centar izdvojila novac za obnovu košarkaškog i dječijeg "ciciban" igrališta, nabavku sprave u sklopu skate i bike parka, obnovljanje javne rasvjete i postavljanje video nadzora i dekorativnog elementa. Obnovljen je i šahovski teren, postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje.

U parku je i natkriveni ugostiteljski objekat sa dva velika led ekrana gdje će posjetitelji moći pratiti utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu i u kojem će se svake večeri dešavati zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i svirke uživo. Također je planirano da se tokom ljeta održavaju projekcije filmova, fitness na otvorenom i razna druga tematska dešavanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: