Najluđa noć u godini
69

U Mostaru počelo zagrijavanje za javni doček Nove godine, atmosferu dižu lokalni bendovi

G. Š.
U Mostaru je počelo zagrijavanje atmosfere za javni doček Nove 2024. godine u koju će Mostarce i njihove goste uvesti Željko Joksimović sa svojim bendom uz spektakularni program i neizostavni vatromet po kojem se najveći grad u Hercegovini godinama ističe.

Na gradskoj šetnici uz koju je postavljena velika pozornica pod otvorenim nebom već u 20 sati počeo je zagrijavati DJ Mayer, a u nastavku najluđe noći posjetioce će repertoarom sastavljenim od najvećih hitova zabavljati mlada i sve popularnija pjevačica Antoniette Čerkez.

Vrhunac večeri svakako će biti izlazak na pozornicu muzičkog virtuoza Željka Joksimovića s njegovim bendom, koji je uoči novogodišnjeg koncerta najavio da će njegovu novu pjesmu "1.000 žena" koju je objavio nakon trogodišnje pauze, upravo, publika u Mostaru prva čuti uživo.

"1.000 žena je naš mali novogodišnji poklon. Cijeli moj bend, kao i ja lično i moja porodica, dolazimo u vaš grad puni divne energije, koju želimo podijeliti sa svima koji će nam se pridružiti. Svaki naš koncert je jedna mala lična magija koju čuvamo do sljedećeg susreta. Obećavam da će tako biti i sada", kazao je Joksimović uoči novogodišnjeg nastupa.

Iz Organizacijskog tima za doček Nove godine Grada Mostara su poručili kako ne sumnjaju da će novogodišnji program svojim repertoarom zadovoljiti sve ukuse i generacije.

Prema dosadašnjim procjenama u Mostaru se očekuje na desetine hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, a smještajni kapaciteti su odavno popunjeni, te se prenoćište više traži u okolnim mjestima.

Uvalja napomenuti da je u Mostaru danas vladala posebna atmosfera uz gotovo proljetne temperature zraka, a posebno je bilo veselo na gradskom šetalištu od podne, gdje je tradicionalno održan specijalni novogodišnji program i za najmlađe građane Mostara i njegove goste uz nezaboravno iskustvo ispunjeno, smijehom, zabavom i čarolijom novogodišnjeg dana uz klaunovi, mađioničare i neizostavni dolazak Djeda mraza.