|

U Cirihu će biti organizovana najveća proslava Dana državnosti BiH do sada

U Cirihu će biti organizovana najveća proslava Dana državnosti BiH do sada
429
Klix.ba
13.11.2019. u 11:54
32
komentara
429

dijeljenja
Amel Tuka, Džejla Ramović, Hari Mata Hari, samo su neka od imena koja će se 23. novembra, u subotu okupiti u poznatoj Sali “Stadthalle Dietikon”, u Dietikon, mjestu koje se nalazi u blizini Ciriha, kako bi proslavili Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Ova priča počela je 2018. godine u organizaciji zajednice "Moja BiH" koju čine bosanska udruženja centralne Švicarske ( BKC Luzern, IBC Zürich, BKC Zug, IZBA Aargau, BKC Kula ).


Režiser događaja i šef programa je poznati bosanskohercegovački producent i režiser muzičkih spotova Haris Dubica.Ova udruženja okupila su se oko zajedničke ideje, a to je promovisanje nacionalnih vrijednosti Bosne i Hercegovine. Oni će za Dan državnosti Bosne i Hercegovine organizovati manifestaciju na kojoj će pozvati i okupiti sve bosance i hercegovce, njene prijatelje, kako Švicarske tako i ostalih zemalja regiona.

Za dobru zabavu i muzički dio programa pobrinuti će se Hari Mata Hari, Džejla Ramovići, hor “Merdžan”, a počasni gosti su Jovan Divjak, Stjepan Kljujić, Amel Tuka i Ajdin Hasanić. U okviru programa biće upriličen i dio posvećen filmu i sevdahu koji će izvesti i ambasadori ovog događaja, Alma Subašić Omerović i Armin Omerović, a voditelji cjelovečernjeg programa su Tarik Filipović i Nevres Softić. Također, u okviru programa biće dodijeljene i nagrade.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže kroz aktivni rad ili kao prijatelji, dolaskom i praćenjem njihovog rada i obećavaju im sjajno druženje sa početkom od 19:30 sati.U nedjelju, 24.11. bit ćeodržana predstava Tarika Filipovića, “Ćiro” u Lucernu, u “St. Maria Theatersaal Emmenbrücke”.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...