{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U četvrtak u Sarajevu kolektivno vjersko vjenčanje za 60 bračnih parova

F
FENA
18.7.2018. u 12:40
1.156
214
U četvrtak u Sarajevu kolektivno vjersko vjenčanje za 60 bračnih parova
1.156
U četvrtak u Sarajevu kolektivno vjersko vjenčanje za 60 bračnih parova
Foto: D. Š.
Medžlis Islamske zajednice Sarajevo 19. jula ispred Istiklal džamije na Otoci organizira kolektivno vjersko vjenčanje u Sarajevu za 60 bračnih parova.
Cilj je promoviranje braka i porodice kao temeljnih vrijednosti društva, a kao dio brojnih aktivnosti koje provodi IZ u BiH, Medžlis će kroz ovu ceremoniju podržati šezdeset mladih bračnih parova, za koje su osigurani vjenčani novčani darovi.

"Bračna zajednica je temelj čovječanstva i svakog društva, a naše društvo i naša porodica danas su izloženi brojnim iskušenjima", kazao je glavni imam MIZ Sarajevo Kenan ef.Musić.

Imajući to u vidu, dodao je, MIZ Sarajevo je pružio priliku budućim bračnim parovima koji su ranije svoja općinska vjenčanja prijavili u julu, da budu dijelom kolektivnog vjerskog vjenčanja.

Inače, Medžlis je sa svojim partnerima za ovu priliku za mladoženje osigurao odijela i košulje krojene po mjeri, a za mlade haljine sa ukrasima i maramama.

Poklone mladencima osigurala je i Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom, a pratnja mladencima će biti po četiri osobe, koji će biti u svojstvu svjedoka, a za sve je organizirana i svečana večera u hotelu Hills na Ilidži, najavljeno je iz Medžlisa IZ Sarajevo.

Događaj se organizira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom MFS-EMMAUS i njihovim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: