Umjetnost na ledu
115

Tuzlaci uživali u nastupu beogradskih klizačica

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Članice Klizačkog kluba Olimpik iz Beograda večeras su na klizalištu Pannonica na Trgu slobode u Tuzli izvele svojih nekoliko nastupa kojima su oduševili prisutne.

Pod okriljem manifestacije "Čarolija na ledu" posjetiocima su predstavljeni grupni i individualni nastupi državnih prvakinja Srbije u umjetničkom klizanju, koje su u centru Tuzle pokazale svoja umijeća na ledenoj plohi.

Uz adekvatne muzičke podloge, praćene vizuelnim efektima, klizačice su izvodile neke od najzahtjevnijih elemenata koje su prisutni građani pozdravljali aplauzima.

U Tuzli trenutno ne postoji hokejaški ili klub umjetničkog klizanja te su građani imali priliku pogledati kako uživo izgleda izvedba ove vrsta umjetnosti na ledu.

"Večeras smo imali priliku pogledati nastupe pet državnih juniorskih prvakinja i osvajačica medalja na evropskim takmičenjima. Ovo je jedan zaista interesantan spektakl na klizalištu koje je ove godine povećano za 100 kvadratnih metara i s novom rasvjetom", rekao je za Klix.ba Muhamed Smajlefendić, voditelj sportskih aktivnosti u JKP Pannonica Tuzla.

Tuzlanski Trg slobode od danas je u pravom prazničnom ruhu, s obzirom da je zvanično počeo i novogodišnji bazar Zimska čarolija.

U specijalno izrađenim kućicama koje su postavljene na centralnom gradskom trgu posjetiteljima se nude tradicionalni proizvodi, rukotvorine i tipičnih gastro proizvodi, kao i zabavni sadržaji za najmlađe sugrađane.

U sklopu ove manifestacije će biti obilježeni katolički i pravoslavni Božić, zatim Dječija nova godina i centralna manifestacija dočeka 2018. godine u kojoj će se kao zvijezde večeri pojaviti članice ženskog akustičnog kvarteta The Frajle.