Brojne aktivnosti
431

Tuzlaci uz koncert Džejle Ramović u zrak pustili 100 lampiona u čast RSD Sloboda

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Brojni Tuzlaci, među kojima i navijači košarkaškog i nogometnog kluba Sloboda večeras su na centralnom trgu u ovom gradu u zrak pustili 100 lampiona te obilježili 100. godina postojanja Radničko-sportskog društva Sloboda. Prelijep prizor pratio je koncert talentirane pjevačice Džejle Ramović.

Tuzlaci su simbolično na Trgu slobode zapalili i u zrak pustili 100 lampiona u znak 100. godišnjice Radničko-sportskog društva Sloboda koja je dosad obilježena brojnim aktivnostima.

Između ostalog, povodom značajnog jubileja u Narodnom pozorištu upriličena je svečana akademija nakon čega je organizovana "Crveno – crna noć" u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla.

Iz Radničko-sportskog društva su istaknuli da je Sloboda dala veliki broj heroja, učesnika rata, boraca, kao i to da je veliki broj njih dao svoj život braneći društvo.

"Iz Slobode je izašao veliki broj i poznatih sportista, učesnika olimpijskih igara, evropskih, svjetskih i mediteranskih prvenstava te mnogih drugih, odakle su se mnogi vratili sa velikim značajnim priznanjima i medaljama", kazao je Bahrija Tanović, predsjednik Skupštine Radničko-sportskog društva Sloboda.

Puštanje lampiona u zrak upriličen je u okviru manifestacije Zimski grad koja je večeras ugostila mladu i talentiranu bh. pjevačicu Džejlu Ramović.

Nekoliko hiljada Tuzlaka uživalo je u odličnom koncertu, a Ramović je zabavu upotpunila izvodeći brojne poznate hitove, ali i svoj prvi singl "Ruine" koji je za veoma kratko vrijeme pobrao simpatije publike.