Povrijeđen u tuči
0

Tony Parker od noćnog kluba traži odštetu od 20 miliona dolara

Klix.ba
Vlasnici noćnog kluba u kojem su se prošle godine obračunali reperi Chris Brown i Drake rade sve što je u njihovoj moći kako bi izbjegli isplatiti odštetu Tonyju Parkeru, košarkašu koji je povrijeđen u tuči te večeri.

Vlasnici insistiraju na tome da mu odštetu trebaju platiti ova dva repera, a ne oni, ako Parker uopće dobije presudu. NBA zvijezda je podnio tužbu protiv noćnog kluba u kojem je u junu 2012. povrijeđen u obračunu između dvojice repera te traži da mu se isplati šteta u visini od čak 20 miliona dolara, prenosi TMZ.

Međutim, vlasnici kluba W.i.P., koji su suočeni sa nekoliko tužbi, također su zatražili od suda da u slučaju eventualne isplate novac uzmu od dvojice repera, koji su se tada gađali flašama i drugim predmetima u klubu zbog Rihanne. Domaćini lokala u kojem se tuča dogodila ističu kako mora biti kažnjen onaj ko je prouzrokovao štetu.

Tačnije, vlasnici kluba u New Yorku su naveli da su Chris Brown i Drake pridonijeli, poticali i sudjelovali u tuči.

Slučaj je još uvijek na sudu, koji će utvrditi da li će i ko će Parkeru isplatiti novac. Košarkaš je tada zadobio povrede očne mrežnjače.