Korisna strana platforme
682

Tinejdžerka uspjela pobjeći otmičaru korištenjem SOS signala s TikToka

I. S.
Foto: TikTok/nichellelaus
Foto: TikTok/nichellelaus
Kidnapovana 16-godišnja djevojka uspjela je pobjeći otmičaru korištenjem SOS signala koji je naučila pomoću popularne platforme TikTok.

Tinejdžerka je spašena iz automobila u Kentuckyju, dva dana nakon što su roditelji prijavili njen nestanak. Prema policijskom izvještaju, pokretima ruke signalizirala je vozaču da se nalazi u opasnosti. Otvorila je dlan prema vozaču, savila palac i "preklopila" ga ostalim prstima.

Čovjek se vozio iza automobila u kojem su se nalazila s otmičarem. Primijetio je šta mu ona pokušava reći i odmah je pozvao policiju, koja ga je zatim presrela i uhapsila.

@nichellelaus

Reply to @trishy_official #helpme #danger #signalforhelp #sos #staysafe 🆘

♬ Help - Papa Roach

James Herbert Brick, 61-godišnji muškarac iz Sjeverne Karoline, otpužen je za otmicu i posjedovanje dječije pornografije, koja je pronađena u njegovoj kući.

Ovaj SOS signal je prošle godine osmislila Kanadska ženska fondacija (Canadian Women's Foundation) zbog sve većeg broja slučajeva porodičnog nasilja tokom lockdowna. Od tada je prihvaćen u svijetu kao diskretan način pomoću kojeg žene mogu poručiti da nisu sigurne. TikTok video objavila je bivša policajka Nichelle Laus.