{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Think Pink Party u Sarajevu okupio dame iz javnog života: Karcinom dojke se može desiti svima

Klix.ba
21.6.2018. u 21:33
243
15
Think Pink Party u Sarajevu okupio dame iz javnog života: Karcinom dojke se može desiti svima
243
Prvi Think Pink Party koji je večeras održan u trgovačkom centru Alta u Sarajevu okupio je veliki broj žena iz javnog života sa zajedničkim ciljem da podignu svijest o karcinomu dojke i u prijatnoj atmosferi pokažu snagu zajedništva. Specijalne gošće bile su pjevačice Marija Šerifović i Nina Badrić.
Večerašnji događaj je podrška trci "Race for the cure", a Think Pink Partyji nastavit će se održavati i u budućnosti. Želja je da se za pet godina napravi Think Pink kuća za žene oboljele od karcinoma dojke.

"Kada se žena suoči s dijagnozom karcinoma dojke svaku jednako boli, bez obzira na socijalni status, nivo obrazovanja i materijalnu situaciju. Danas smo sve zdrave, sutra ujutro se to može promijeniti", kazala je Nela Hasić iz "Race fot the cure".

Nina Badrić je kazala da je porazno što postoji toliko puno žena koje nikada nisu otišle na pregled dojki.

"Karcinom nije nešto što bira ljude, to se dešava svima nama, to mogu biti ja, moja sestra, majka, prijateljica... Zato je važna prevencija. Porazni su podaci da je jako malo sredstava da bi vi uopće omogućili osnovu, a to je pregled. Svrha javne osobe je da stavi akcenat na stvari koje su izuzetno osjetljive. Nudim se da napravim veliki humanitarni koncert gdje bi sav prihod išao za sve što je potrebno u ovom slučaju", kazala je Nina Badrić.

Pomoć je ponudila i Marija Šerifović koja je kazala da je imala jako blisku prijateljicu koja se, nažalost, nije izborila s ovom opakom bolešću.

"Najveći problem je što živimo u vremenu koje je prebrzo, nemamo ni naviku, ni potrebu, ni želju, niti svijest da brinemo o svom tijelu. I onda dođemo na neki običan pregled i nađemo se u situacija koja se ne može riješiti. Trebamo krenuti od početka, a to je da razvijemo svijest da brinemo o svom tijelu. Ukoliko postoji bilo kakav način da pomognem, finansijski ili drugačije, tu sam", rekla je Marija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: