Winterville na Neretvi
30

TBF u nedjelju otvara Zimski grad u Mostaru, raznolika zabava od njemačkih kobasica do magije

Piše: R. D.
Nastupom kultnog splitskog sastava TBF u nedjelju svečano će biti otvoren Zimski grad "Winterville". Zimski grad trajat će do 7. januara naredne godine, a svaki dan će donositi različite oblike zabave i ugostiteljske sadržaja na mostarskom Šetalištu.

Na današnjoj konferenciji za medije u Vijećnici Mustafa Alendar iz Tima Mostar 2024 kazao je da nastup TBF-a kreće u nedjelju u 20 sati te da su svaku večer predviđeni koncerti brojnih bendova kaošto su Zoster, Elemental, S.A.R.S, Psihomodo Pop...

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Napravili smo i preko stotinu dnevnih programa koji su namijenjeni svim našim sugrađanima. Nadam se da će sve ovo biti prepoznato od Mostaraca jer se s Zimskim gradom Mostar prvi put svrstava kao zimska turistička destinacija", izjavio je Alendar.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Admira Čustović iz Grada Mostara izjavila je kako za dvadeset kućica koje sadrži Zimski grad je bio iskazan veliki interes brojnih mostarskih kreativaca.

"Ponuda će biti klasična za slične sajmove, kolači, rukotvorni, kuhano vino... Grad je za ovo otvorenje prvi put obezbijedio orginal njemačke kobasice. Bit će delikatese i iz Ukrajine", kazala je Čustović.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Mirko Božić je prezentirao brojne umjetničke radionice koje će sadržavati Zimski grad, a mađioničar Steffano izveo je par trikova i najavio svoje nastupe cijelo vrijeme održavanja Wintervillea.