|

FOTO+VIDEO
/
Svjetsko finale B-Boy takmičenja

Svjetsko finale B-Boy takmičenja
2
Klix.ba
7.12.2012. u 15:59
3
komentara
2

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Red Bull BC One, najznačajnije svjetsko B-Boy takmičenje, stiže u Rio na veliku završnicu ovogodišnjeg prvenstva. 16 vodećih svjetskih breakdance plesača borit će se za najprestižniju B-Boy nagradu – naslov svjetskog prvaka.
Budući da su brazilska capoeira i ginga imale velik utjecaj na B-Boy trendove širom svijeta, ovaj obalni brazilski grad savršeno je mjesto za veliku Red Bull BC One završnicu. Ove godine takmičenje je doživjelo svoje najveće dosadašnje izdanje s preko 1000 B-Boyeva koji su se takmičili u 60 nacionalnih kvalifikacija. Najbolji plesači svoje su vještine dalje odmjerili u šest regionalnih kvalifikacijskih takmičenja u Sjevernoj Americi, Latinskoj Americi, Istočnoj i Zapadnoj Europi, azijsko-pacifičkoj regiji te po prvi put do sada u bliskoistočnoj i afričkoj regiji.
Pobjednici regionalnih kvalifikacijskih takmičenja direktno su ušli u krug onih koji će na finalnom takmičenju u Riju dobiti priliku s trona skinuti aktualnog prvaka i člana Red Bull BC One All Star postave, Roxritea iz San Diega, SAD. DOMKey (SAD), Klesio (Brazil), Lil Zoo (Maroko), Mounir (Francuska), Shorty Force (Južna Koreja) i Slav (Bugarska) procesom će eliminacije battlovima jedan-na-jedan pokušati zaslužiti titulu najboljeg svjetskog B-Boya.

Šestorici regionalnih pobjednika pridružit će se još devet finalista odabranih od strane međunarodnog stručnog B-Boy tima. Finalisti su: Arex (Kolumbija), Sunni (VB), Vicious Victor (SAD), Kid David (SAD), Junior (Francuska), ExacT (Rusija), Differ (Južna Koreja) i Hill (Meksiko). Iako mu je tek 15 godina, možda najzanimljiviji član ovogodišnjeg takmičenja japansko je čudo od djeteta – Issei, koji se svjetskoj sceni predstavio pobjedom na nedavno održanom R16 takmicenju u Koreji.Za muziku je zadužen hip hop DJ Skeme Richards, dok će ulogu MC-ja večeri preuzeti rapper Dughettu. Legende B-Boyinga, Kwikstep i CROS1, naći će se u ulozi komentatora ovog velikog događaja koji će stotine hiljada gledalaca pratiti putem livestreama. Finale će se održati u kulturnom središtu, u dvorani Fundição Progresso, gdje se umjetnost rađa, uči i izvodi pred više od 800,000 ljudi godišnje. Prvobitno tvornica čelika, zgrada Fundição dom je raznim događanjima, od karnevalskih predstava do hip hop evenata.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...